Okulumuzun Tarihçesi

06.04.2023 340

           Okulumuz 1970 yılında ortaokul olarak eğitim öğretime açılmıştır. Okula İstiklal Savaşı'nın önemli kahramanlarından Doğu cephesi komutanı Kazım Karabekir’in adı verilmiştir. Okulumuz 1993 yılında liseye dönüştürülmüş, 1996 yılında okulun bünyesinde yabancı dil ağırlıklı lise açılmıştır. 2010 yılında okulumuz Anadolu lisesine dönüştürülmüştür.

           2011 yılında ilimizde yaşanan iki büyük deprem sonrası okulumuzun derslik binası ağır hasar, pansiyon binası orta hasar ve spor salonu az hasar görmüştür. Okulun derslik binası valilikçe yapılan protokol sonrası Telia Sonera firması tarafından yıkılarak yeniden yaptırılmış ve okulumuzun adı 01.10.2012 tarihinden itibaren Telia Sonera Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Ancak 20 Kasım 2015 tarihinde hayırsever tarafından verilen muvafakat ile okulun isminin değiştirilerek eski isminin verilmesi istenmiştir unun üzerine İl Milli Eğitim komisyonu ile görüşülerek uygun görülmesi üzerine 2016 yılından itibaren okulun ismi Kazım Karabekir Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

         Tarihi eğitim öğretim adına başarılarla dolu olan okulumuz ilimizin merkezi konumunda bulunmakta olup proje okulu statüsünde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.